Campagne voor Provincie Flevoland:

Eet als een pionier!

In opdracht van Vandejong en Food Hub dacht en schreef ik mee aan een campagne om meer lokale en plantaardige eiwitten op ons menu te krijgen.

“Door 80% van ons bord te vullen met groente, paddenstoelen, noten en zaden kunnen we het voedselsysteem drastisch verduurzamen. We verminderen onze CO2 uitstoot, verbeteren de bodemkwaliteit en biodiversiteit en, als bonus, worden we ook nog eens gezonder. ”

header_eetalseenpionier.jpg

Challenge voor chefs

De heerlijke nieuwe wereld begint met een heerlijk nieuw gerecht. En zo makkelijk als dat is, zo moeilijk is het natuurlijk ook. Want, hoe ziet een bord eruit met 80% groente en andere plantaardige ingrediënten? Wat kook je dan? En, is dat nog wel lekker? ‘Eet als een Pionier’ nodigt chefs uit om te 80% plantaardig te koken en te laten zien wat allemaal mogelijk is.”

We are the Champions

“We zijn dan wel een schimmel, maar vergis je niet. Wij zijn de koningen in het bos en de kampioenen op je bord. We groeien op alles wat over is: van dode bomen en koffiedrab tot mest. En eenmaal op je bord zijn we rijk en hartig met heel ons hart.”

All you can biet

“Hallo. Ik ben dus biet. Weelderig en kleurrijk van boven, wat plomp en harig van onder. Ik sta geheel tot je beschikking. Eet mijn blad en mijn knol. Eet mij rauw, gekookt, geroosterd en gepoft. Ik ben lekker met zoet, met zout of in het zuur. Ik kom in rood, geel, gestreept, langwerpig en rond. Kortom, alles wat je kunt bedenken... ik doe het voor je.”

Illustraties: ARK - Atelier Roosje Klap

 
Schermafbeelding 2020-11-12 om 10.26.18.png

De producten waren de helden van de campagne. We are the Champions.

All you can biet.

All you can biet.

Vorige
Vorige

Campagne voor Platform Hernieuwbare Brandstoffen

Volgende
Volgende

Naam voor Kruim Natuurbrood